2018. február 23., Alfréd, Mirtill - Online: 55 fő - Összes: 729876 fő
Nyitó oldal
Rólunk
Cégadatbázis
Keresés
Áraink
Regisztráció
Fontos hivatalok
Titánlapok weblinktár
Önkormányzatok
Adó 1%
Hírlevélre jelentkezés
Iratkozzon fel Ön is hírlevél küldő rendszerünkbe! Értesüljön először a legfrissebb hírekről!
Név
E-mail cím
Hirdetések
EUB utasbiztosítás
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Hírek
2017. május 11. csütörtök, 16:25
Vezető tisztségviselők felelősségbiztosítása D&O ajánlatkérése
biztosítás kérése

Vezető tisztségviselők és felügyelő-bizottsági tagok felelősségbiztosítása D&O ajánlatkérése

Ürlap ajánlatkitötés kéréshez

Napjainkban egyik vezető sem zárhatja ki a rossz döntés lehetőségét, miközben vállalatának sikeréért dolgozik. De kockára teszi-e a saját vagyonát? Az egyre erősödő verseny és a széleskörű nemzetközi orientáció következtében a vállalat vezetői által hozott döntések egyre összetettebb feladatot jelentenek. A vállalati döntéshozók természetesen vállalataik érdekében tevékenykednek, és minden szükséges intézkedést megtesznek azért, hogy megvédjék a vállalati vagyont és elkerüljék a károkat. A részvényesek vagy harmadik személyek azonban egyre gyakrabban indítanak kártérítési pereket a társaságokkal szemben és egyre inkább tisztában vannak jogaikkal. A Vezető Tisztségviselők és Felügyelőbizottsági Tagok Felelősségbiztosításának segítségével a vállalat kivédheti a vezetőire irányuló, állítólagos kötelességszegésére alapozott kártérítési igényeket.

Ügyvezetőként, cégvezetőként kockára akarja tenni a saját vagyonát? Egy helytelen vezetői döntés következtében ugyanis veszélybe kerülhet a vállalat, a vállalkozás vagyona és 2014. március 15.-e után, az új Ptk. életbelépésétől pedig akár a vezető tisztségviselők (cégvezető, ügyvezető) saját vagyona is. A Ptk. módosítás lényege, hogy a törvény megteremti annak a lehetőségét, hogy a károsult 3. személy (pl.: beszállító, vevő, hitelező, munkavállaló...) kárigényét ne csak a társasággal, hanem a vezető tisztségviselővel szemben is közvetlenül érvényesítse.

Kinek ajánljuk? Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságoknak, Zrt., Rt., Kft., Bt., Alapítványok, Egyházak…

A vezető tisztségviselők, ügyvezetők, cégvezetők felelősségbiztosítása (10 pont, amiért érdemes megkötnie a D&O biztosítást) az okozott károk megtérítésén túl is nyújt védelmet. Segít védekezni a céget érintő megalapozatlan, valótlan állításokkal szemben, a jó hírnév sérelmének kockázatát is fedezi azzal, hogy megtéríti a szükséges PR költségeket. A Directors & Officiers biztosítás megvédi az ügyvezetőt, vagy az igazgatósági tagokat a névre szóló büntetés anyagi terhe alól is. A vezetői felelősségbiztosítás az örökösöket is védi az ügyvezető halála után esetlegesen megörökölt kártérítési kötelezettség alól.

A társaságok vezetői egyre gyakrabban szembesülnek azzal a ténnyel, hogy e minőségükben hozott döntéseikért felelősséggel tartoznak az általuk irányított társaságnak, amely közvetlenül felel a tulajdonosoknak, részvényeseknek, illetve a társasággal kapcsolatba kerülő harmadik személyeknek.Tekintettel arra, hogy a jogszabályok a vezető tisztségviselők és felügyelőbizottsági tagok felelősségét nem a cég méretének függvényében állapítják meg, így a tőzsdén jegyzett cégek vezetőihez hasonlóan a viszonylag kisebb társaságok vezetői is éppúgy teljes kártérítési felelősséggel tartoznak a magánvagyonuk terhére is az általuk vezetett társaságnak. A vezető tisztségviselők és felügyelő bizottsági tagok felelősségbiztosítása a vezetők hibás döntéseivel okozott károk következményei ellen nyújt biztosítási fedezetet, vagyis az olyan követelésekkel szemben, amelyek a vezetői pozícióból eredő személyes felelősségvállalásnak tudhatók be.

A vezető tisztségviselők a társaság ügyvezetését az ilyen tisztséget betöltő személyektől elvárható fokozott gondossággal, főszabályként a társaság, meghatározott esetekben pedig a hitelezők érdekeinek az elsődlegessége alapján kötelesek ellátni. A vezető tisztségviselők a polgári jog általános szabályai szerint felelnek a társasággal szemben a jogszabályok, a társasági szerződés, illetve a társaság legfőbb szerve által hozott határozatok, illetve ügyvezetési kötelezettségeik felróható megszegésével okozott károkért. A D&O biztosítás fedezetet nyújt a vezetőkkel szemben érvényesített kártérítési követelések összegére és a jogi védekezés költségeire, valamint a vezetők a világ egyik legtapasztaltabb és kifejezetten a vezetők biztosítására specializálódott Biztosítók a támogatását is maguk mögött tudhatják. A vezetőket számtalan okból felelősségre lehet vonni.

Íme néhány lehetséges eset:

  • a részvényesek, tulajdonosok, illetve maga a társaság, akik szerint a társaság ügyeit a vezetők nem megfelelően kezelik,
  • befektetők, akik szerint a vezetők félrevezették őket,
  • felszámolók, hitelezők, amennyiben azt gondolják, hogy a cégvezetés a társaság fizetésképtelenségével fenyegető helyzet bekövetkeztét követően nem a hitelezők érdekeinek elsődlegessége alapján járt el


Amikor jól megy az üzlet, ezek a dolgok háttérbe szorulnak. A személyes felelősségüket átérző vezetőknek azonban a D&O biztosítás ugyanolyan fontos, mint maga az üzlet.

Biztosítottak: A szerződő jogi személy vezető tisztségviselői, felügyelőbizottsági tagjai, vezető állású munkavállalói e minőségükben. Társasági fedezet tekintetében a Szerződő jogi személy.

Biztosított tevékenység:
Vezető tisztségviselők tekintetében: Ügyvezetési tevékenység

Vezető állású munkavállalók tekintetében: Vezetési tevékenység
Felügyelőbizottsági tagok esetében: Ellenőrzési tevékenység

Biztosítási védelem kezdete: Az ajánlat aláírását követő nap 00:00 óra

Lejárta:
Határozatlan, évfordulóra 30 napos felmondási határidővel


A biztosítás területi hatálya: Egész Világ kivéve Amerikai Egyesült Államok és Kanada

Önrészesedés:
Nincs vagy kérhet


Kinek ajánljuk? Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságoknak, Zrt., Rt., Kft., Bt., Alapítványok, Egyházak

Mire vonatkozik a biztosítás?
A kötelességszegés következtében felmerülő károkra. A biztosító a károsultnak megtéríti azokat a tisztán pénzügyi veszteségeket, amelyeket a biztosított vezető tisztségviselők, illetve felügyelőbizottsági tagok jogellenes és károkozó magatartással okoznak, és amelyekért a vezető tisztségviselő, a felügyelőbizottsági tag, illetve az általuk irányított vagy felügyelt gazdasági társaság felelősséggel tartozik.

Hogyan kötheti meg?
Töltse ki az űrlapot és küldje el részünkre. ŰRLAP


Az alábbi űrlapot kitöltve kérhet vezetői felelősségbiztosításra ajánlatot, ha Ön Kft.-ben, Zrt.-ben, Alapítványnál, Egyháznál ügyvezető, vagy igazgatósági, felügyelőbizottsági tag.
Kérjük, hogy minden beviteli mezőt pontosan töltsön ki! Az Ajánlatkérés gomb megnyomásával Ön hozzájárul ahhoz, hogy a címzett az adatait kezelje, amely adatok természetesen biztosítási titkot képeznek.
Arról is tájékoztatjuk, hogy az általunk küldött díjtájékoztatók mindaddig nem tartalmazzák a konkrét biztosítók és biztosítási módozatok elnevezését, amíg Ön el nem küldi számunkra az alkuszi megbízást.
A biztosítási alkusz munkájáért Önnek külön nem kell fizetnie, a díjazás benne van a biztosítás díjában

Google keresés
E-mail belépő
freemail
Gmail
CitroMail
Indamail
[freemail]
Felhasználónév
Jelszó
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Opten Cégtár Light
Az összes, Magyarországon bejegyzett, jelenleg működő és törölt társas vállalkozás hivatalos forrásból származó cégadata.
Aktuális valuta árfolyam
Magyar Nemzeti Bank
1 EUR - 312,99000 HUF
1 CHF - 272,19000 HUF
1 USD - 254,28000 HUF
1 GBP - 355,20000 HUF
1 RUB - 4,51000 HUF
1 CNY - 40,13000 HUF
Időjárás
Hőtérkép
Hirdetések
Hirdetések
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Hirdetések
Nyitó oldal | Rólunk | Cégadatbázis | Keresés | Regisztráció | Áraink | Jogi és Adatvédelmi nyilatkozat | Tárhely szolgáltató