2018. március 23., Em?ke - Online: 16 fő - Összes: 734220 fő
Nyitó oldal
Rólunk
Cégadatbázis
Keresés
Áraink
Regisztráció
Fontos hivatalok
Titánlapok weblinktár
Önkormányzatok
Adó 1%
Hírlevélre jelentkezés
Iratkozzon fel Ön is hírlevél küldő rendszerünkbe! Értesüljön először a legfrissebb hírekről!
Név
E-mail cím
Hirdetések
EUB utasbiztosítás
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Hírek
2016. augusztus 24. szerda, 15:52
Csúcson a biztosítások
Nyugdíjbiztosítás kötése

Nyugdíjbiztosítás kötése tanácsadóinknál kattintson ide : Tanácsadót kérek!

Csúcson a biztosítások

Sosem tartottak még a háztartások annyi pénzt életbiztosításokban, mint most félévkor. A vagyonbiztosítási tartalékok is nőnek, ebben a díjemelések is szerepet játszhatnak.
Egyre több pénzt tartanak a háztartások életbiztosításokban. A fél év végére rekordot döntött a biztosítók életbiztosítási tartalékainak mennyisége, és megközelítette az 1800 milliárd forintot a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint. A lakosság sosem tartott még annyi pénzt befektetési egységekhez kötött (unit linked) életbiztosításokban, mint most félévkor, a tartalékok 1169 milliárd forintra nőttek. A növekedés mögött részben értékesítési eredmények, részben pedig a vagyonkezelők teljesítménye is állhat. Arról viszont, hogy pontosan mennyivel változott az első fél évben az letbiztosítási szerződések száma, csak szeptember közepén közöl adatot az MNB.

Az első negyedévben mindenesetre a jegybank adatai szerint 1,918 ezer életbiztosítási szerződés volt Magyarországon, ezek közül 140 ezer volt személyijövedelemadó-kedvezményre jogosító nyugdíjbiztosítás. A valóságban egyébként ennél valószínűleg több érvényes életbiztosítás volt az országban, és a nyugdíjbiztosítások száma is nagyobb, a jegybank ugyanis nem vette figyelembe a tavaly novemberben fiókteleppé alakult Metlife mutatóit. Az értékesítők viszont arról számolnak be, hogy a biztosítási piacon továbbra is a nyugdíjbiztosítások számítanak a húzóterméknek.
A nem életbiztosítási tartalékok is szépen gyarapodnak. Július végén ezek volumene 485,8 milliárd forint volt, közel volt a márciusi csúcshoz, ez 3 százalékkal magasabb a tavalyinál. A tartalékok növekedését a díjbevételek emelkedése okozhatta, főleg a gépjármű-biztosításoknál nőhettek a díjak. A különféle alkuszcégek adatai szerint a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások tarifája például az idén 25-30 százalékkal is emelkedhetett. A félévi tartalékszint persze valamivel alacsonyabb a márciusinál, de a vagyonbiztosításoknál ez a fajta szezonalitás megszokott, mivel az éves díjakat sokszor az év első két hónapjában befizetik az ügyfelek, ezért a tartalékok az év vége felé haladva folyamatosan csökkennek. A biztosítók saját tőkéje 247,8 milliárd forint volt június utolsó napján, több mint 6 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A szektor valószínűleg nyereséges volt az első fél évben, hiszen már az első negyedévben is 18,5 milliárd forintnyi adózott profitot termelt. Az ágazat teljes mérlegfőösszege 2620 milliárd forintra hízott, ez is valamivel több a tavaly félévinél.

A szektor továbbra is hatalmas állampapír-vásárlónak számít. Június 975 milliárd forintot tartott államkötvényekben, és további 110 milliárd forintot diszkontkincstárjegyekben. A hazai részvények és befektetési alapok iránt is egyre nagyobb a biztosítók bizalma, magyar részvényekben csaknem 60 milliárd, befektetési jegyekben több mint 430 milliárd forintot tartanak. A külföldi eszközök volumenét viszont nem növelték tovább a cégek a portfólió­kon belül, ezekből 523 milliárd forintnyi volt a tartalékaikban. forrás:www.vg.hu
Nyugdíjbiztosítás kötése tanácsadóinknál kattintson ide : Tanácsadót kérek!

Google keresés
E-mail belépő
freemail
Gmail
CitroMail
Indamail
[freemail]
Felhasználónév
Jelszó
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Opten Cégtár Light
Az összes, Magyarországon bejegyzett, jelenleg működő és törölt társas vállalkozás hivatalos forrásból származó cégadata.
Aktuális valuta árfolyam
Magyar Nemzeti Bank
1 EUR - 313,10000 HUF
1 CHF - 268,06000 HUF
1 USD - 254,04000 HUF
1 GBP - 358,02000 HUF
1 RUB - 4,44000 HUF
1 CNY - 40,18000 HUF
Időjárás
Hőtérkép
Hirdetések
Hirdetések
Mantra Magyarországi Buddhista Közösség
Hirdetések
Nyitó oldal | Rólunk | Cégadatbázis | Keresés | Regisztráció | Áraink | Jogi és Adatvédelmi nyilatkozat | Tárhely szolgáltató